Als de woonwens duidelijk is en het financiƫle plaatje is besproken begint JEEN met een schetsontwerp. Geen power point presentatie maar een kleurrijke schets van ontwerp en omgeving.

Opdracht
Goedkeuring betekent aan de slag. Wat kunt u verwachten?
               1. De bouwtekening (fase 1) wordt gemaakt;
               2. Deze wordt ingediend bij de gemeente;
               3. Vervolgens zal JEEN persoonlijk de tekening/het ontwerp toelichten                     bij de Welstandcommissie of architecten coƶrdinatieteam;
               4. Voorbereidingen voor de volgende fase (fase 2),
                    nl alle berekeningen en tekeningen die nodig zijn om de                     bouwvergunning (fase 3) te verkrijgen; 
               5. De bouwvergunning wordt verkregen en de bouwfase (fase 3) kan                     beginnen.

JEEN kan een selectie doen van bouwbedrijven, onderaannnemers en leveranciers en de offerte mee beoordelen. Zijn jarenlange ervaring als aannemer en eigenaar van een bouwbedrijf is zeer waardevol in dit traject!


Bouwmanagement: Begeleiding bij de bouw


De laatste jaren is het accent steeds meer gaan liggen op het vormgeven en ontwerpen. Daarom beperkt de bouwbegeleiding zich tot het regelmatig met opdrachtgever en aannemer om de tafel zitten, zodat meerwerk altijd vooraf besproken wordt. De opdrachtgever komt achteraf niet voor verrassingen te staan. Die werkwijze staat hoog in het vaandel bij JEEN.
De reden dat het gehele bouwmanagement niet (meer) wordt uitgevoerd door JEEN heeft ook te maken met het feit dat veel aannemersbedrijven deze taken zelf uitvoeren. Voor de opdrachtgever met weinig tijd is en blijft JEEN een belangrijke schakel tussen realisatie van het ontwerp en de daadwerkelijke uitvoering (en kosten!).

 
Copyright © 2012 Jeen.